http://www.puutarha.com/

Valitsin tämän kaupan omakotiasujana. Etusivu oli selkeä ja houkutteleva. Joulukukat olivat tarjouksessa. Rekisteröitymistä ei tarvittu. Halusin lukea lisätietoja joulukieloista. Samalla napin painamisella tulin tilanneeksi kielot, vaikka se ei ollut tarkoitukseni. Vaihdoin tilausmääräksi 0, mutta tuote ei poistunut kottikärryistä. Siirryin maksamaan. Koska en antanut henkilö- ja osoitetietoja, en päässyt katsomaan maksutapoja.

http://www.kalustepiste.net

Tämän verkkokaupan etusivu oli muihin sivuihin verrattuna selkeä. Rekisteröitymiseen oli mahdollisuus, mutta ilman sitä pääsi eteenpäin tutkimaan tuotteita. Tuotehaku oli huono. Sivujen pohjana lienee valmis malli, jossa kysyttiin kuinka monta kymmentä tuotetta haluaa näytettävän. Tuotteita saattoi olla vain yksi.Tuotesivut olivat ulkoasultaan huolimattoman näköiset. Tuotteet piti maksaa ennen toimitusta sähköpostitse lähetettävällä ennakkolaskulla. Myyjä pidätti itsellään oikeuden kaikkiin verkkokaupan kaupankäynnin sallimiin muutoksiin. Luettelo asioista,jotka voivat muuttua, oli pitkä. Jos tämä verkkokauppa toimittaa tuotteet tilaajille viiden tähden arvoisesti, niinkuin sitä oli arvioitu, kannattaisi panostaa verkkosivuihin enemmän.

http://www.healfishing.com

Tämä on varkautelaisen erä- ja kalastusliikkeen verkkokauppa.. Sivuilla oli kuvia liikkeen myymälästä. Tuotehaku oli helppoa. Valitsin lumikengät, joita oli yhtä tyyppiä. Maksuvaihtoehdoista valitsin laskun. Seuraavalla sivulla oli "oops", valitse jokin toinen maksuvaihtoehto. Valitsin tilisiirron. En antanut tilaajatietoja, joten en tiedä, miten tilisiirto tapahtuisi. Tätä verkkokauppaa uskaltaisin käyttää.