Tietoyhteiskunta, mitä se on? 1990-luvulla järjestettiin myös opettajille alueellisia tilaisuuksia, joissa  Pekka Vennamo, PT: n toimitusjohtaja hehkutti, kuinka maassamme on alkanut "Suomi tietoyhteiskunnaksi"- kampanja. Vierailevana guruna oli Pekka Himanen. Mukaan annettiin kirja, jossa kerrottiin tavotteista. Opettajien odotettiin kouluttavan oppilaiden lisäksi myös oppilaiden vanhempia, ainakin pienillä paikkakunnilla. Tavoitteet tuntuivat silloin utopistisilta mutta moni niistä on toteutunut. Tietokoneet ja kännykät ovat jokaiselle tuttuja, vaikka meissä vanhemmissa ihmisissä on henkilöitä, jotka eivät halua niitä käyttää.

Selasin linkkinä olevaa tietoyhteiskunnan raporttiaLinkki. Siinä kerrottiin, että vuodesta 2000 on lisääntynyt suhteellisesti eniten yli 50-vuotiaiden internetin käyttö. Vuoden 2005 keväällä käytti 60-74 vuotiaista internettiä melkein 30%. Koko väestöstä käyttäjiä oli 73%. Alin ikäluokka, 15-19 vuotiaat olivat innokkaimpia.Tutkimuksessa kysyttiin kolmen viimeisen kuukauden käyttöä. Raportissa on sivulla 99 tilasto asioista, mihin internettiä käytettiin: Yleisintä oli sähköposti ja viimeisenä videoneuvottelu, välissä oli 14 muuta asiaa.

Yli 20 vuotta sitten, kotiimme hankittiin Commodore 64, lähinnä ala-asteikäiselle pojallemmme. Minua ei kone silloin kiinnostanut. Vähitellen opin käyttämään konetta kirjoituskoneena ja internettiäkin olen käyttänyt monenlaisen laitteen avulla mutta vasta nopea yhteys on tehnyt käytöstä mielekästä. Paljon on mahdollisuuksia, joita en ole vielä kokeillut ja paljon sellaista, mistä en ole vielä kuullutkaan. Mitä on tällä hetkellä kehitteillä? Onko se kamera, jolla pääsee toisen kotiin luvatta tirkistelemään, tämä on 94- vuotiaan anoppini ennustus.

Tietoyhteiskunta on paljon laajempi asia kuin tietokoneet, mutta tietokoneet ja oheislaitteet tekevät mahdolliseksi tiedon hakemisen ja tiedon jakamisen yhteiskunnan jäsenille. Nuorille tietokoneyhteys on tärkein kanava, me vanhemmat haemme vielä tietoa lehdistä  ja kirjoista ja tartumme lankapuhelimeen kuulumisia kysyäksemme.